Mąka Jest 32 produktów.

na stronę
Pokazuje 1 - 15 z 32 elementów
  • 9,90 zł Dostępny

    Ekologiczna mąka ryżowa pełnoziarnista powstała przez zmielenie ryżu brązowego. Ma lekko słodkawy smak, dlatego doskonale sprawdza się jako dodatek do wszelkich wypieków - chleba, ciast, ciastek oraz deserów, nalesników, placków i kotletów. Bardzo dobrze miesza się z innymi mąkami.

    9,90 zł
    Dostępny
  • 16,50 zł Dostępny

    Mąka kasztanowa polecana jest jako dodatek do pieczenia chleba, ciast, naleśników, kruchych ciasteczek. Nie zawiera glutenu. Wytwarzana jest z kasztanów jadalnych. Zawierają witaminę C, witaminy z grupy B, kwas foliowy, a z minerałów m.in.. miedź, cynk, magnez, żelazo, potas i fosfor. Są również dobrym źródłem błonnika (około 8%) i antyoksydantów o...

    16,50 zł
    Dostępny
  • 8,10 zł Dostępny

    Ekologiczna mąka uzyskana poprzez zmielenie nieoczyszczonych ziaren gryki, tzn. nie pozbawionych zewnętrznych fragmentów ziarna (okrywy owocowo-nasiennej), należy do jednej z najbardziej odżywczych mąk. Najczęściej stosowana do wyrobu ciasta naleśnikowego, makaronu, klusek, placków oraz przy wypieku blinów. Doskonała również do ciemnego zimowego chleba w...

    8,10 zł
    Dostępny
  • 6,70 zł Dostępny

    Mąka gryczana to ciemna mąka uzyskana przez zmielenie ziaren gryki,której ziarna zawierają bardzo dużą różnorodność składników odżywczych tj. skrobię, białka (cenniejszego odżywczo od białka zbóż), tłuszcze, witaminy z grupy B, sole mineralne.Mąka gryczana pozwala osiągnąć prawdziwe bogactwo smaku, a jednocześnie najwięcej wartości odżywczych.

    6,70 zł
    Dostępny
  • 5,70 zł Dostępny

    Ekologiczna mąka kukurydziana otrzymywana jest przez zmielenie ziaren kukurydzy. Jest produktem mającym szerokie zastosowanie kulinarne. Dobrze miesza się z innymi mąkami nadając im lekkości, dlatego polecana jest do wypieku ciast, babeczek, chleba, placków i wafli.

    5,70 zł
    Dostępny
  • 7,30 zł W magazynie

    Mą­ka z na­sion ama­ran­tu­sa cha­rak­te­ry­zu­je się wy­so­ką war­to­ścią od­żyw­czą i die­te­tycz­ną­. Za­wie­ra ok 17% biał­ka o wy­jąt­ko­wej jak na biał­ko ro­ślin­ne warto­ści bio­lo­gicz­nej. Jest ona bo­ga­ta w li­zy­nę me­tio­ni­nę i tryp­to­fan w któ­re są ubo­gie biał­ka zbóż tra­dy­cyj­nych.

    7,30 zł
    W magazynie
  • 17,80 zł W magazynie

    Mąka migdałowa stanowi idealną alternatywę dla tradycyjnej mąki w słodkich wypiekach. Doskonała do wypieków słodkich: tortów, ciast, ciasteczek. Może posłużyć jako dekoracja deserów i posypka sałatek. Perfekcyjna do zup i sosów. Mąkę migdałową można zastosować jako dodatek do naleśników i panierkę.

    17,80 zł
    W magazynie
  • 6,00 zł W magazynie

    Nie zawiera glutenu Powstaje poprzez wymywanie skrobi z bulw manioku, a następnie jej suszenie.  Zawiera lekkostrawne węglowodany i niewiele białka. Jest hypoalergiczna i pozbawiona smaku. Nie zawiera glutenu i będąc produktem roślinnym pozbawiona jest cholesterolu. Doskonała do potraw dietetycznych. Tapioki w postaci mąki używa się jako zagęszczacza do...

    6,00 zł
    W magazynie
  • 6,60 zł W magazynie

    Mąka z pestek dyni może być stosowana jako dodatek do szeregu wyrobów spożywczych np. pieczywa, ciastek, zup, kotletów, sosów do sałatek. Skład: mielone odtłuszczone pestki dyni

    6,60 zł
    W magazynie
  • 8,80 zł W magazynie

    Polecamy do wyrobu ciasteczek w połączeniu z mąką ryżową, także do naleśników i placków w połączeniu z mąką gryczaną. Doskonała również do zagęszczania potraw, gdyż nie tworzy grudek i ma neutralny smak.

    8,80 zł
    W magazynie
  • 7,20 zł W magazynie

    Nasiona gryki zawierają od 10 do 16% białka, w zależności od strefy uprawy, (im cieplej tym większa zawartość białka), są one cenniejsze niż białka zbóż, a zbliżone wartością i strawnością do białek roślin strączkowych. W Indiach traktowana jest jako zboże chlebowe, w Chinach i Japonii mąka gryczana jest podstawową mąką lub dodatkiem do produkcji makaronów

    7,20 zł
    W magazynie
  • 16,90 zł W magazynie

    Orkisz zawiera w swoim składzie średnio 56% skrobi, 11,6% białka, 2,7% tłuszczu przez co jest zbożem o większych walorach odżywczych niż inne gatunki pszenicy. Orkisz zawiera 2% składników mineralnych oraz witamin - znacznie więcej niż pszenica zwyczajna.

    16,90 zł
    W magazynie
  • 6,70 zł W magazynie

    Mąka żytnia jasna chlebowa typ 750 Symbio posiada certyfikat ekologiczny, nie zawiera sztucznych dodatków i jest wolna od GMO oraz agrochemii.  

    6,70 zł
    W magazynie
  • 6,60 zł W magazynie

    Mąka żytnia razowa typ 2000 Symbio posiada certyfikat ekologiczny, nie zawiera sztucznych dodatków i jest wolna od GMO oraz agrochemii. Mąkę żytnią razową stosuje się głównie do wypieku pieczywa pełnoziarnistego żytniego i mieszanego. Nadaje się także do zakwasu chlebowego, na żur oraz wyrobu makaronu.

    6,60 zł
    W magazynie
  • 14,70 zł W magazynie

    Ekologiczna mąka orkiszowa typ 2000 jest mąką pełnoziarnistą, tzn. pochodzi z pełnego przemiału całego ziarna pszenicy orkisz.  Orkisz jest starą odmianą pszenicy. W starożytności ceniony za swoje walory  odżywcze. Zawiera gluten dobrze przyswajalny przez organizm. Mąka orkiszowa  razowa może być samodzielnie stosowana do wypieku chleba, ciast, ciastek,...

    14,70 zł
    W magazynie
Pokazuje 1 - 15 z 32 elementów