Ksylitol stosujemy dokładnie w taki sam sposób jak zwykły cukier, gdzie jedna łyżeczka ksylitolu odpowiada około 1 łyżeczce cukru białego.
Ksylitol jest substancją pochodzenia naturalnego używaną jako zamiennik białego cukru. Jego fiyczna postać to białe kryształy o słodkim smaku
Ksylitol zastępuje zwykły, biały cukier, jest równie słodki i ma taką samą konsystencję, ale dysponuje dużo niższym indeksem glikemicznym niż glukoza i sacharoza przez co jest o ok. 40% mniej kaloryczny.
Stevia w płynie to naturalny, bezkaloryczny słodzik, czyli zamiennik cukru. Może być wykorzystywany do pieczenia i gotowania. Polecany osobom z cukrzycą, otyłością czy nadciśnieniem.
Ksylitol firmy Danisco z Finlandii pozyskiwany z drzew głownie z brzozy. Naturalna substancja słodząca.
Ksylitol nazywany "cukrem brzozowym" to słodzik pozyskiwany z drewna drzew liściastych, głownie brzozy.
Używając ksylitolu możemy piec ciasta, ciasteczka, robić desery, lody, słodzić napoje, potrawy itp. z uwzględnieniem, że ksylitol nie jest pożywką dla drożdży oraz jest jest mocno higroskopijny i nie ulega karmelizacji.
Cukier różany dzięki dodatkowi róży jest znacznie smaczniejszy niż zwykły cukier. Idealny do ciast.
Ekologiczny cukier trzcinowy, nierafinowany. Doskonały do wypieków, deserów oraz słodzenia ciepłych napojów.
Cukier różany dzięki dodatkowi róży jest znacznie smaczniejszy niż zwykły cukier. Idealny do ciast.
Wpływa na mikroflorę jelit, ponadto na zmniejszenie próchnicy zębów. Zdrowy zamiennik białego cukru.
Erytrytol to substancja słodząca (podobnie jak ksylitol) składająca się z polioli czyli alkoholi wielowodorotlenowych. Erytrytol ma zerowy indeks glikemiczny, nie zawiera kalorii.
Erytrytol to substancja słodząca (podobnie jak ksylitol) składająca się z polioli czyli alkoholi wielowodorotlenowych. Erytrytol ma zerowy indeks glikemiczny, nie zawiera kalorii.
Produkt może zawierać alergeny: orzechy. Po otwarciu przechowywać w suchym miejscu w temperaturze pokojowej.
Produkt może zawierać alergeny: orzechy. Po otwarciu przechowywać w suchym miejscu w temperaturze pokojowej.