Naturalny środek wspomagający trawienie.
Naturalny środek wspomagający trawienie.
Agar, czyli roślinna żelatyna stosowany jest jako naturalny zagęszczacz czy konserwant. Wspomaga oczyszczanie organizmu, obniżenie poziomu cholesterolu oraz daje uczucie sytości. Polecany dla wegetarian oraz w czasie odchudzania.
Jagody goji wspomagają obniżenie poziomu cholesterolu, glukozy oraz ciśnienia tętniczego. Dostarczają cennych składników przez co odżywiają i wzmacniają organizm. Chornią przed wolnymi rodnikami.
Len złocisty charakteryzuje się wysoką zawartością błonnika pokarmowego oraz białka. Kleik na bazie mielonego lnu wspomoże pracę układu pokarmowego. Może być stosowany jako środek osłaniający w przewlekłych stanach zapalnych oraz w owrzodzeniu żołądka.
Łuska babki jajowatej reguluje rytm wypróżnień, zmniejsza uczucie głodu po posiłkach i pomiędzy nimi,sprzyja osiągnięciu i utrzymaniu prawidłowej masy ciała. Obniża poziom złego cholesterolu LDL we krwi.
Ekologiczne jagody goji są jednym z najbardziej odżywczych produktów na świecie. Mogą być spożywane zarówno na surowo, jak również stanowić dodatek do porannej owsianki, kompotu, ciast, deserów oraz z gorącą wodą (jako herbata ziołowa).
Ekologiczne jagody goji są jednym z najbardziej odżywczych produktów na świecie. Mogą być spożywane zarówno na surowo, jak również stanowić dodatek do porannej owsianki, kompotu, ciast, deserów oraz z gorącą wodą (jako herbata ziołowa).
Ekologiczna kasza gryczana niepalona jest najczęściej stosowana jako składnik obiadów w połączeniu z warzywami lub gulaszem oraz jako dodatek do zup, dań jednogarnkowych i pasztetów.
Ekologiczny ryż dziki charakteryzuje się zbożowym smakiem i orzechowym aromatem. Nadaje potrawom oryginalny wygląd i smak. Wyśmienicie nadaje się do dań egzotycznych i sałatek, doskonale komponuje się z dziczyzną, drobiem, rybami i owocami morza.
Ekologiczne banany suszone to pyszna i ciekawa w smaku pożywna przekąska. Kawałki bananów charakteryzują się miękką, lekko gumowatą konsystencją. Znakomicie smakują prosto z torebki, jak również jako dodatek do dań orientalnych, musli, sałatek owocowych.
Ekologiczna quinoa czarna, znana również jako komosa ryżowa. Z powodzeniem zastępuje tradycyjne kasze lub makarony. Doskonale sprawdza się jako składnik zup oraz dodatek do warzyw, sosów, wypieków, a także deserów.
Ekologiczne suszone owoce morwy białej to niezwykle ciekawa w smaku i pożywna przekąska. Morwa doskonale sprawdza się również jako składnik sałatek, kompotów, dżemów, marmolad, win i likierów.
Ekologiczna chia biała zwana też szałwią hiszpańską to roślina bardzo ceniona za swoje nasiona, które są ciekawym dodatkiem do diety. Można dodawać całe lub zmielone nasiona do musli, jogurtów, sałatek oraz wypieków.
Ekologiczny bulgur to rodzaj kaszy otrzymywanej z gotowanych, wysuszonych i gniecionych ziaren twardej pszenicy durum. Polecamy jako dodatek do zapiekanek, sałatek, farszów oraz jako składnik drugich dań.