Sok z kiszonej kapusty to naturalne źródło drogocennych witamin i minerałów. Sok jest naturalnym probiotykiem, który pozytywnie wpływa na mikroflorę jelit i zawiera duże dawki witaminy C, która wzmacnia nasz układ odpornościowy.
Doskonałe źródło witaminy C i witamin z grupy B. Polecany dla osób cierpiących na cukrzycę.
Burak zawiera wiele pierwiastków: wapń, potas, fosfor, żelazo, magnez, kobalt a także witaminy A, C, B1. Jest źródłem kwasu foliowego, który wpływa korzystnie na układ nerwowy i mózg. Z kolei betanina przyczynia się do prawidłowego działania wątroby.
Sok z gravioli dostarcza cennych składników odżywczych. Wspomaga obniżyć poziom glukozy we krwi oraz działa ochronnie na komórki trzustki. Ze względu na dużą zawartość żelaza polecany jest w przypadku anemii.
Sok z owoców noni, zwanych inaczej morwą indyjską pochodzących z upraw ekologicznych wspomaga walkę z infekcjami układu pokarmowego, miażdżycą oraz bakteriami jami ustnej. Polecany w prewencji chorób nowotoworowych oraz łagodzeniu bólu.
Sok z brzozy to skarbnica witamin. Doskonale wpływa na porost włosów.
Sok z aloesu skutecznie wzmacnia układ odpornościowy. Łagodzi objawy łuszczycy, egzemy, czy chorób o podłożu autoimmunologicznym. Ma działanie przeciwbakteryjne i przeciwgrzybicze. Wspomaga układ trawienia.
Sok z granatu wspomaga redukcję poziomu cholesterolu i glukozy we krwi. Dzięki zawartości przeciwutleniaczy polecany jest w profilaktyce chorób serca i układu krążenia. Wspomaga układ nerwowy, łagodzenie stresu oraz napięć.
Sok z pokrzywy oczyszcza organizm, chroni organizm przed wolnymi rodnikami oraz wspomaga obniżanie poziomu glukozy we krwi. Polecany w trakcie infekcji układu moczowego, rozrostu prostaty czy chorobie wrzodowej. Wzmacnia włosy i paznokcie.
Sok z żurawiny chroni układ moczowy, wpływa na regulację przemiany materii oraz ułatwa oczyszczanie organizmu z toksyn. Polecana kobietom w okresie menopauzy.Reguluje procesy trawienia, działa moczopędnie.
Sok z topinamburu wykorzystywany jest w przypadku problemów z trawieniem, przy zaburzeniach sercowo-naczyniowych, obniża poziom cholesterolu i wyrównuje ciśnienie krwi. Dzięki zawartości inuliny zalecany jest diabetykom, a także osobom odchudzającym się.
Granat to najlepsze źródło antyoksydantów, pomaga zwalczać wolne rodniki.
Sok z żurawiny doskonale oczyszcza drogi moczowe. Pomaga redukować ilość wolnych rodników.
Naturalny produkt pochodzący z upraw ekologicznych. Wykazuje właściwości przeciwnowotworowe, skarbnica flawonoidów. Skutecznie usprawnia działanie mięśnia sercowego, obniża ciśnienie, działa także odprężająco na organizm. Łagodzi problemy trawienne.
Naturalny produkt pochodzący z upraw ekologicznych. Szczególnie ceniony w przypadku problemów z układem trawiennym. Wspomaga produkcję żółci, pomaga wydalać toksyny. Wspaniale działa na przeciążoną wątrobę, oczyszczając ją. Bogate źródło przeciwutleniaczy